Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g has dalam babi, iris-iris (1 cm)
- 100 g jamur kancing, iris-iris
-
75
g angggur vermouth keras
lub 75 g Madeira wine - 100 g susu
- 60 g bawang bombai, potong bagi dua
- 1 siung bawang putih (opcjonalnie)
- 2 sdt mustar gandum (wholegrain mustard)
- 1 sdt mustar panas (hot mustard)
-
1
dadu kaldu ayam (untuk 0.5 l)
lub 1 sdt penuh pasta kaldu ayam, homemade - 1 sdt garam
- 1 jumput bubuk lada hitam, sesuai selera
-
2
sdm crème fraîche, min 30% lemak
lub 2 sdm krim - 1 sdm penuh maizena
- 2 - 3 tangkai peterseli segar, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g