Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 siung bawang putih
- 50 - 100 g bawang bombai
- ½ - 1 sdt garam
- 30 g minyak
- 50 - 100 g pasta kari merah khas Thailand
- 200 g santan
- 200 g air
- 400 g kentang (waxy potato), dikupas, potong kecil-kecil
- 100 g wortel, potong kecil-kecil
- 600 g fillet dada ayam, tanpa kulit, potong dadu (3 cm)
- 150 g kacang polong, beku
- 2 - 3 tangkai ketumbar segar, daun saja, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1914 kJ / 459 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.2 g