Kari ayam khas Thailand

Kari ayam khas Thailand

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    1
  • bawang bombai
    50 - 100 g
  • garam
    ½ - 1 sdt
  • minyak
    30 g
  • pasta kari merah khas Thailand
    50 - 100 g
  • santan
    200 g
  • air
    200 g
  • kentang (waxy potato) dikupas, potong kecil-kecil
    400 g
  • wortel potong kecil-kecil
    100 g
  • fillet dada ayam, tanpa kulit potong dadu (3 cm)
    600 g
  • kacang polong, beku
    150 g
  • ketumbar segar daun saja, untuk hiasan
    2 - 3 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 42 g
Kalorie 1914 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie