Ayam garam masala

Ayam garam masala

2.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porsi

Składniki

Bumbu rempah garam masala
  • biji lada hitam
    2 sdt
  • biji ketumbar
    2 sdm
  • biji jinten putih
    1 sdm
    1 sdm biji jinten
  • pala bubuk
    ½ sdt
  • cengkeh
    1 sdt
  • kapulaga bubuk
    1 sdm
  • kayu manis bubuk
    ½ sdt
  • dried bay leaf (daun salam Eropa kering)
    1
Ayam garam masala
  • tomat hancur (crushed tomatoes), kalengan
    400 g
  • krim asam (sour cream), 10% lemak
    80 g
  • mentega
    50 g
  • gula (opcjonalnie)
    1 sdt
  • garam sesuai selera
    ¾ sdt
  • fillet dada ayam, tanpa kulit potong dadu (3 cm)
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 32 g
Kalorie 1159 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie