Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g keju panela (keju segar asal Mexico), potong kecil-kecil
lub 200 g keju feta, potong kecil-kecil - 300 g bawang bombai, potong bagi dua
- 500 g tomat, potong kecil-kecil
- 30 g minyak
-
2
dadu kaldu (masing-masing untuk 0.5 l)
lub 2 sdt penuh pasta kaldu, homemade - 1000 g fillet dada ayam, tanpa kulit, potong kecil-kecil (3-4 cm)
-
30
g piloncillo, potong kecil-kecil (lihat tips)
lub 30 g gula cokelat -
20 - 30
g cabai chipotle, diawetkan (lihat tips)
lub 1 cabai segar, biji dibuang, dipotong - 2 dried bay leaf (daun salam Eropa kering)
-
18
tostada Mexico
lub 18 kulit taco - 250 g krim asam (sour cream)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2417 kJ / 576 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.9 g