Pizza met aardappelen, eekhoorntjesbrood en verse worst

Pizza met aardappelen, eekhoorntjesbrood en verse worst

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 stuks

Składniki

Pizzadeeg
  • water
    210 g
  • verse gist
    5 g
  • suiker
    1 tl
  • extra vergine olijfolie om in te vetten en te besprenkelen
  • broodbloem
    350 g
  • zout
    1 tl
Topping
  • water
    500 g
  • aardappelen in schijfjes (5 mm)
    250 g
  • gedroogde tijm
    1 snuifje
  • mozzarella in plakjes (7-8 mm)
    120 g
  • verse eekhoorntjesbrood in plakjes
    100 g
  • rauwe varkensworsten zonder vel, verkruimeld
    120 g
  • gemalen zwarte peper
    2 snuifje
  • zout
    1 snuifje
  • verse rozemarijn
    1 takje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 449.3 mg
Białko 16.2 g
Kalorie 1545.3 kJ / 369.3 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...