Piza com queijo azul, bacon crocante, pera, mel e noz

Piza com queijo azul, bacon crocante, pera, mel e noz

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 doses

Składniki

Massa
  • água
    210 g
  • fermento de padeiro fresco
    5 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • Azeite q.b. p/ untar
  • farinha tipo 65
    350 g
  • sal
    1 c. chá de
Cobertura
  • Azeite q.b. p/ untar
  • queijo mozarela cortado em fatias (7-8 mm aprox.)
    200 g
  • queijo azul cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    150 g
  • peras s/ casca, cortadas em 8 fatias (220 g aprox.)
    2
  • fatias de bacon cortadas em pedaços (3-4 cm aprox.)
    30 g
  • noz picada
    35 g
  • mel
    25 g
  • pimenta
    1 - 2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 676 kcal / 2828.3 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 534.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...