Lang rijzende pizza

Lang rijzende pizza

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 stuks

Składniki

Het deeg (de dag ervoor)
  • water
    200 g
  • verse gist
    3 g
  • tarwebloem (zie tip)
    200 g
    200 g manitoba bloem, (zie tip)
Het deeg (de dag zelf)
  • koud water
    120 g
  • tarwebloem
    200 g
    200 g manitoba bloem
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
    20 g
  • vloeibaar moutextract (opcjonalnie)
    1 tl
  • zout
    8 g
  • buffelmozzarella in schijfjes
    150 g
    150 g mozzarella, in schijfjes
Topping
  • teentje knoflook
    1
  • extra vergine olijfolie
    20 g
  • courgettes in blokjes (2 cm)
    200 g
  • zout
    1 - 2 snuifjes
  • kerstomaten gehalveerd
    200 g
  • Parmezaanse kaas
    50 g
  • verse basilicumbladeren
    3 - 4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 1060.5 mg
Białko 22.3 g
Kalorie 2560.3 kJ / 611.5 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 74.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...