Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pés de salsa
- 1 chalota
- 400 g bacalhau fresco s/ pele cortado em pedaços (3-4 cm aprox.) e previamente congelado cerca de 20-30 minutos
- 40 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- ½ c. chá de sal
- 2 - 3 pitadas de pimenta
- ½ lima, só o sumo
- 100 g melancia cortada em cubos (0,5 cm aprox.), mais q.b. p/ guarnecer
- 100 g salada mista
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 664.4 kJ / 158.8 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 279.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50 λεπτ.
Salada com Camarão e Manga
2 Std. 20 Min
Salada cremosa de camarão
35min
Bisque de vieiras com crostini de rosmaninho e azeite de limão
5 Std. 10 Min
Salada primavera
25 λεπτ.
Poke de atum
30 λεπτ.
Ratatouille
40 Min
Bolo de fígado
1 godz. 50 min
Salada verde com vinagreta de manjericão
30 λεπτ.
Fricassé de camarão-tigre
35min
Chamuças de camarão
40 Min
Rosbife com molho de manga e malagueta
2u. 45min