Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pés de salsa
- 300 g pêssego maduro, s/ pele, s/ caroço, cortado em pedaços (ver dica)
- 100 g tomate maduro cortado em pedaços
- 30 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 30 g sumo de limão (½ uni. aprox.), mais q.b. p/ temperar
- 2 - 3 gotas de Tabasco® verde
- 1 - 2 pitadas de pimenta
- 1 c. chá de sal
- 400 g água
- 100 g vinho branco
- 1 dente de alho
-
250
g argolas de lulas
lub 250 g argolas de lulas descongeladas - Azeite q.b.p/ temperar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 509.1 kJ / 121.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 617 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2u.
Salada de beterraba com halloumi
15 min
Sopa de noodles Tom Yum
Brak ocen
Sopa vegetariana de noodles Soba
9h
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10 Min
Travessa de fruta com molho de limão e mel -TM5
Brak ocen
Peixe miso com feijão-verde e puré de grão
3 Std.
Sopa de cogumelos húngara
30min
Piza com base de beringela e curgete low carb
1u. 15min
Laksa de camarão e frango
50 min
Salmão thai com puré de edamame
1h 20min
Creme de camarão
45min