Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g leite condensado
- 200 g leite evaporado
- 200 g leite
Bolo
- 4 ovos
- 120 g açúcar
- 120 g farinha tipo 55
- 1 c. sopa de extrato de baunilha
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
Chantilly
- 50 g açúcar
- 500 g natas, min. 30% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit-fours de chocolate branco
3h 30min
Gelado de ovos-moles
8 Std. 50 Min
Ovo de chocolate recheado com brigadeiro
3h 45 min
Bombons de morango
35min
Mousse de maracujá com chocolate
45min
Pão de torresmo
1h 35min
Sorvete de flocos
4 godz. 25 min
Calda de chocolate
20min
Três leches
5h
Bolo festa de chocolate
3h
Brownies de chocolate e pistácio
45min
Brigadeiros
1h 30min