Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 1 pellizco de sal
- 400 g de harina de repostería
- 1 cucharada de levadura química en polvo
Relleno
- 700 g de dulce de membrillo en trozos
-
70
g de vino dulce (por ej. Oporto, Marsala)
lub 70 g de brandy
Montaje
- 1 clara de huevo ligeramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30min
Pascualina
1h 45 min
Pepitas
55 min
Tarta de ricota
4h
Torta Rogel
2h 20 min
Pionono relleno de dulce de leche
50 min
Rogel
2h 20 min
Empanadas criollas
3 Std.
Dulce de batata
45 min
Pastafrola de membrillo
2h
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2h 30 min
Alfajores rellenos de dulce de leche
1u. 50min