Pastafrola de membrillo

Pastafrola de membrillo

4.7 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 raciones

Składniki

Masa
  • 150 g de azúcar
  • 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 1 huevo
  • 1 yema de huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 400 g de harina de repostería
  • 1 cucharada de levadura química en polvo
Relleno
  • 700 g de dulce de membrillo en trozos
  • 70 g de vino dulce (por ej. Oporto, Marsala)
    70 g de brandy
Montaje
  • 1 clara de huevo ligeramente batida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 824 kcal / 3448 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 134 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...