Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 1 pellizco de sal
- 400 g de harina de repostería
- 1 cucharada de levadura química en polvo
Relleno
- 700 g de dulce de membrillo en trozos
-
70
g de vino dulce (por ej. Oporto, Marsala)
lub 70 g de brandy
Montaje
- 1 clara de huevo ligeramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alfajores rellenos de dulce de leche
1 godz. 50 min
Dulce de batata
45 min
Rogel
2 godz. 20 min
Pastafrola de naranja
3h
Empanadas de pollo
2 godz. 30 min
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Pascualina
1h 45min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 godz. 30 min
Pionono relleno de dulce de leche
50min
Tarta de ricota
4 godz.
Torta Rogel
2 godz. 20 min
Pepitas
55min