Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de azúcar
- 200 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 1 cucharadita de polvo de hornear
- 400 g de harina 0000
Relleno
- 700 g de dulce de membrillo en trozos
- 70 g de vino dulce (Oporto, Marsala, Brandy)
Montaje
- 1 clara de huevo ligeramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1 godz. 30 min
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Pepitas
55 Min
Tortas fritas
1u. 5min
Tarta de jamón, queso y tomate
1u. 10min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Chipa
30 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 Min
Medialunas de manteca
5 godz. 30 min
Budín de naranja
1h
Salsa criolla
5 min
Budín de mandarinas
55 Min