Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de azúcar
- 200 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 1 cucharadita de polvo de hornear
- 400 g de harina 0000
Relleno
- 700 g de dulce de membrillo en trozos
- 70 g de vino dulce (Oporto, Marsala, Brandy)
Montaje
- 1 clara de huevo ligeramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1 Std. 10 Min
Tarta Pascualina
1h 30min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Pastafrola de membrillo
2h
Buñuelos de acelga
45 min
Pepitas
55 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 min
Rogel
2h 20min
Alfajorcitos de maicena
1h 50min
Budín de naranja
1h
Budín de mandarinas
55 Min
Chipa
30 min