Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 500 g de harina leudante
- ½ cucharada de sal
- 40 g de manteca o grasa vacuna (a temperatura ambiente)
-
300 - 400
g de aceite para freír
lub grasa - 1 taza de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 802 kJ / 192 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30 min
Torta de fiambre
1h 10min
Buñuelos de acelga
45 min
Pastafrola de membrillo
2u.
Mantecados o Miguelitos
2h 10min
Empanadas de humita
1h 30 min
Tarta de jamón, queso y tomate
1h 10min
Empanadas de carne
1h 50min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Medialunas de manteca
5 godz. 30 min
Budín de mandarinas
55min