Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 500 g de harina leudante
- ½ cucharada de sal
- 40 g de manteca o grasa vacuna (a temperatura ambiente)
-
300 - 400
g de aceite para freír
lub grasa - 1 taza de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 802 kJ / 192 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón y queso con masa licuada
40 Min
Tarta de jamón, queso y tomate
1 Std. 10 Min
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Mantecados o Miguelitos
2h 10min
Buñuelos de acelga
45 Min
Ñoquis de papa
1 Std. 30 Min
Bizcochitos de grasa
40 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 Min
Empanadas de carne
1h 50min
Pastafrola de membrillo
2h
Medialunas de manteca
5 Std. 30 Min
Chipa
30 Min