法式千層酥(拿破崙酥)
TM6

法式千層酥(拿破崙酥)

4.0 (1 ocena)

Składniki

卡士達奶油

  • 500 克 牛奶
  • 100 克 糖
  • 40 克 麵粉
  • 10 克 玉米粉
  • 100 克 蛋黃 (约5顆蛋黄)
  • 1 根 香草豆莢 ,取籽備用
  • 1000 克 水
  • 1 大匙 醋

酥餅

  • 200 克 奶油,有鹽或無鹽 ,冷凍,切塊(1-2公分)
  • 200 克 麵粉
  • 90 克 冰水 (使用前先放在冰箱冷凍10分鐘)
  • 2 小撮 鹽

法式千層酥(拿破崙酥)

  • 50 克 冰糖粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1618.1 kJ / 386.7 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
36.4 g
Tłuszcz
24.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Błonnik
0.5 g
Sód
45.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy