Warme chocolademelk met karamel en whisky

Warme chocolademelk met karamel en whisky

1.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porties

Składniki

  • witte suiker
    250 g
  • water
    30 g
  • opklopbare room, 30-40% V.G.
    250 g
  • boter koud, in 1 stuk (ong. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • citroensap (zie tip)
    1 tl
  • natuurlijk vanille-extract
    1 - 2 tl
  • melk
    700 g
  • cacaopoeder
    100 g
  • whisky
    30 g
  • slagroom als afwerking (zie tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 8 g
Kalorie 3110 kJ / 743 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 24.1 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...