Taart met karamel en vanille

Taart met karamel en vanille

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 stuks

Składniki

Karamelsaus
  • suiker
    250 g
    250 g bruine suiker
  • room, min. 30% vet
    210 g
  • water
    1030 g
  • citroensap (zie tip)
    1 tl
  • boter in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
    30 g
  • azijn
    1 el
Basis
  • bloem en iets meer om te bestrooien
    250 g
  • boter in stukken
    140 g
  • suiker
    100 g
  • ei
    1
  • bloem voor de vorm
  • bloem voor het werkblad
Vanilleslagroom
  • suiker
    50 g
  • vanillestokje enkel het merg
    1
  • room, 35% vet gekoeld
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 22.2 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1868.8 kJ / 446.5 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Węglowodany 49.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...