Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Swiss Meringue
- 6 oz sugar
- 6 egg whites, from large eggs
- 1 ½ tsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- 10 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- ½ vanilla bean pod
- 3 oz whole milk
Cake
- 7 oz sugar
- 10 oz unsalted butter, diced, room temperature
- 2 large egg yolks
- 1 tsp vanilla extract
- 13 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz unsweetened cocoa powder
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1791.1 kJ / 428.1 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 183.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Ice Cream
36h
Strawberry Snow Cones
50min
Chocolate Ice Cream
12h
Rainbow Cake
2 Std. 45 Min
Individual Pineapple Cheesecakes
3 Std. 50 Min
Banana Split
45 min
Waffles
25 min
Raspberry and lime sorbet
10 min
French Macarons with Blueberry Jam
1h 30 min
Champurrado
20 min
Tri-coloured snow cones
1h
Classic Pancakes
50min