Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 vejce
- 15 gramů másla, měkkého
- 40 gramů zakysané smetany, 18 % tuku
- 1 ½ - 2 ½ čajové lžičky soli
- 150 gramů krupičky
- voda, na vaření noků
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 589 kJ / 140.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 min
Bešamelová omáčka
15min
Dušený špenát
25min
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13 godz. 30 min
Kapání do polévky
25min
Šlehačka
10 Min
Smažené kosmatice - květy černého bezu
30 min
Svítek do polévky
55min
Vanilkový puding
10 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Domácí nudle (zavářka)
30 min
Játrová rýže
35 min