Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 vejce
- 80 gramů hladké mouky
- 1 - 2 polévkové lžíce vody (viz Tip) (opcjonalnie)
- voda na vaření kapání
- 1 - 2 čajové lžičky soli, plus 1 špetka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 432.3 kJ / 103.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30 Min
Bramborová kaše
50 Min
Strouhanka
5 min
Rajská omáčka
30 Min
Bramborový guláš s párkem
40 menit
Krupicová kaše pro děti
10 min
Krupicové noky
45 menit
Moučkový cukr
5 min
Bramboráky
45 menit
Domácí nudle (zavářka)
30 Min
Játrová rýže
35 Min