![Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric) Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e7feb07f-7d57-4295-ab0c-a60a64bc3b12/Derivates/8f4939c9-c608-49de-be31-039f5aff0482.jpg)
Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Dough
- 340 g all purpose white flour, plus extra to dust
- 140 g icing sugar
- 50 g almond flour
- 20 g cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
- ⅛ tsp salt
- 170 g butter, unsalted, diced, chilled
- 2 eggs, large
Milk Chocolate Ganache
-
270
g Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
lub 270 g milk chocolate 40%, high quality chips or chunks - 185 g whipping cream
- 15 g glucose syrup (see Tip)
Assembly
- 450 g fresh raspberries
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 62 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5h 20min
Traditional crème brûlée
25h
Panna Cotta
6h 15min
Strawberry Custard Tart
2h
New York Cheesecake
9 Std. 30 Min
Chocolate and Caramel Millefeuille
3h 50min
Sable choux with lime ganache
26h
Black nougat
3 Std.
Chocolate Soufflé with Orange
45 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Key Lime Madeleines
2 godz. 35 min