Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Dough
- 12 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 oz confectioners sugar
- 2 oz almond flour
- 1 oz Dutch-processed cocoa powder
- ⅛ tsp salt
- 6 oz unsalted butter, diced, chilled
- 2 large eggs
Milk Chocolate Ganache
-
9 ½
oz Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
lub 9 ½ oz milk chocolate 40%, high quality chips or chunks - 6 ½ oz heavy whipping cream
- ½ oz glucose (see Tip)
Assembly
- 16 oz fresh raspberries
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 62 mg
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45 min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Salted Caramel Ice Cream
14 Std.
Long Rise Pizza
20h
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3h 10min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 Std. 10 Min
Fruit Galettes (Paul) Metric
1h 25min
Summer Berry Pudding
24h
Cheese Wiz
10min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40 min
French Macarons with Blueberry Jam
1h 30min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries
45 min