Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 gramů žitného kvásku
- 600 gramů hladké pšeničné nebo chlebové mouky
- 25 gramů soli
- 10 gramů kmínu, celého
- 350 gramů vody
- Wartości odżywcze
- na 1500 gramů
- Kalorie
- 12997 kJ / 3104 kcal
- Białko
- 91.5 g
- Węglowodany
- 640.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 43.3 g
Alternatywne przepisy
Bílý jogurt
11h 10min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Chlebový žitný kvásek
84 Std. 15 Min
Dýňové bulky
2h 15min
Špaldovo-pohankový chléb
1 Std. 30 Min
Celozrnné housky
2 Std.
Rýnský tmavý chléb
1 Std. 30 Min
Žitné placky
2 Std. 10 Min
Okatý chléb
9 Std. 40 Min
Rustikální chléb
2 Std.
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Domácí rohlíky
2 godz. 35 min