Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
法式花椰菜濃湯
- 500 克 白花椰菜 ,取小朵,洗淨瀝乾
- 400 克 馬鈴薯 ,洗淨去皮,切小塊(約1公分)
- 180 克 蘋果 ,去皮去籽,切小塊(約1公分)
- 20 克 青豆 (新鮮或冷凍)
- 1200 克 水
- 10 克 全脂牛奶 ,依個人口味調整
- 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
嫩煎干貝
- 4 個 干貝
- 少許 橄欖油
- 1 小塊 奶油
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 2184.7 kJ / 522.7 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 96.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 16.3 g
- Sód
- 130.3 mg