Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 80 g water
- 80 g milk
- 30 g plain flour
Dough
- 90 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 170 g milk
- 2 eggs
- 10 g dried instant yeast
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 30 g milk powder
- 1 tsp sea salt
Filling
- 250 g brown sugar
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cardamom (optional)
- 1 tsp ground cloves (optional)
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces
Icing
- 120 g caster sugar
- 60 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 60 g cream cheese, softened
- ½ tsp natural vanilla extract (optional)
- 20 g milk
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice (optional)
- baker's flour, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170.1 kJ / 516.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 424.6 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2h
Ham and cheese cruffins
3 Std.
Pizza dough
1h
Pretzels
1h 35min
Chocolate hot cross buns
2 Std. 40 Min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 godz. 30 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 Std. 35 Min
Brioche burger buns
2h 10min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Soft cinnamon doughnuts
50min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15min