Rabarbara og jordbærdessert

Rabarbara og jordbærdessert

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porsjoner

Składniki

Frukt
  • appelsin saft
    1
  • rabarbra delt i biter 4 cm)
    200 g
  • eple, syrlig skrelt, delt i biter
    1
  • rårørsukker
    60 g
  • jordbær, frosne uthulte, pluss ekstra til pynt
    150 g
Saus
  • rårørsukker
    30 g
  • maisstivelse
    20 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ts
  • egg
    2
  • helmelk
    300 g
Pisket krem
  • kremfløte, 35 % fett
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 64.3 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1334.5 kJ / 317.7 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 29.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie