Struffoli (Italia)

Struffoli (Italia)

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 porții

Składniki

Struffoli
  • făină plus pentru pudrat suprafața de lucru
    500 g
  • unt
    5 g
  • zahăr
    90 g
  • lichior Strega sau Galliano
    50 g
  • ouă mijlocii (53-63 g)
    4
  • scorțișoară măcinată
    1 priză
  • bicarbonat de sodiu
    1 priză
  • sare de mare fină
    1 priză
  • lămâie doar coaja rasă fin
    1
  • portocală doar coaja rasă fin
    1
  • ulei de arahide pentru prăjit
    1000 g
Glazura și asamblarea
  • miere
    300 g
  • apă
    25 g
  • zahăr
    50 g
  • portocală doar coaja rasă
    1
  • lămâie doar coaja rasă
    1
  • coajă de portocală confiată
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 4.4 g
Kalorie 1318 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...