Glutenfri julepudding

Glutenfri julepudding

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
8 porsjoner

Składniki

  • sitron tynne strimler av skall og 50 g saft
    1
  • appelsin tynne strimler av skall og 50 g saft
    1
  • rosiner
    90 g
  • rosiner, sultana
    90 g
  • rosiner, korinter
    90 g
  • kirsebær, tørkede
    90 g
  • brandy plus ekstra til påtenning hvis ønskelig
    90 g
  • kanel, malt
    1 ts
  • kanel krydderblanding, med muskat og allehånde
    1 ts
  • ingefær, malt
    1 ts
  • muskatnøtt, malt
    ½ ts
  • smør, usaltet til smøring
  • mandler, blansjerte
    125 g
  • eple, type Granny Smith skrelt, kjerne fjernet, delt i fire (ca. 100 g)
    1
  • smør, usaltet i terninger, pluss ekstra til smøring
    80 g
  • sirupmelasse, svart
    30 g
  • egg, medium
    2
  • muscovadosukker, brunt
    90 g
  • maisstivelse
    25 g
  • glutenfritt bakepulver
    1 ts
  • vann, kokende pluss ekstra etter behov
    2000 g
  • vann, kokende

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 131 mg
Białko 8 g
Kalorie 1814 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie