Dampede gresskarpuddinger

Dampede gresskarpuddinger

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porsjoner

Składniki

  • egg, stort (63-73 g)
    1
  • finkornet sukker
    120 g
  • gresskarkjøtt delt i biter (2 cm), kokt, drenert, avkjølt
    100 g
  • solsikkeolje
    70 g
  • selvhevende mel
    100 g
  • bakepulver
    1 ts
  • valnøtter, hakket
    30 g
  • rosiner
    30 g
  • aprikossyltetøy
    4 ss
  • vann
    700 g
  • melis
    1 ts
  • kanel, malt
    1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 5.6 g
Kalorie 2144 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 67.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie