Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů dýňové dužiny, oloupané, na kousky
- 1 plátek čerstvého zázvoru (přibližně 2-3 mm)
- 400 gramů vody
- ¼ čajové lžičky soli
- 500 - 600 gramů jablečného džusu
- 20 - 40 gramů javorového sirupu, podle chuti a podle sladkosti jablečného džusu)
- 1 - 2 špičky nože mleté skořice
- 6 kroužků sušených jablek
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mrkvovo-pomerančový džus
10 dk
Kořeněný dýňový džem
40 dk
Dýňové bulky
2sa 15 dk
Smoothie s červenou řepou
30 dk
Jahodová zmrzlina
10 dk
Smetanový tvaroh
3sa
Jogurtovo-švestková zmrzlina se skořicí
20 dk
Mascarpone krém s červeným rybízem
2 Std. 30 Min
Mokao
24 Std. 25 Min
Čokoládový mousse
3 Std. 20 Min
Falešná humrová pomazánka
15 dk
Imunitní vzpruha
5 dk