Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Světlý korpus
- 4 vejce
- 100 gramů cukru
- ½ čajové lžičky vanilkového extraktu
- 120 gramů hladké mouky
- 1 špetka soli
Tmavý korpus
- 4 vejce
- 100 gramů cukru
- 100 gramů hladké mouky
- 20 gramů kakaa
- 1 špetka soli
Tvarohový krém
- 700 gramů tvarohu
- 1 balíček mascarpone
- 400 gramů zakysané smetany
- 30 gramů rumu
- 3 balíčky vanilkového cukru
- 400 gramů ovoce
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudingové řezy se skořicí
1h 50 min
Řezy Mráček
2 Std. 10 Min
Mramorové piškotové řezy s broskvovým krémem
4 Std. 30 Min
Kokosové řezy s nugátovou náplní
2 Std.
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1h 10min
Letní ovocný moučník s chantilly krémem
Brak ocen
Čokoládový dortík
12 Std. 15 Min
Jahodové řezy
1h 10min
Řezy Tiramisu
1h
Broskvový dort
12h 35min
Koláč s pudingem a meruňkami
1 Std. 15 Min
Čokoládová roláda
6h 30 min