Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Äpfel geschält, geviertelt200 g
-
Milch250 g
-
Eier2
-
Zucker50 g
-
Öl und etwas mehr zum Braten50 g
-
Hefe (ca. 30 g), zerbröselt¾ Würfel
-
Mehl300 g
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2522 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 Min
Rumänische Frischkäsewecken
2 Std.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Erdbeer-Streusel-Taler
2 Std. 20 Min
Buchteln mit Kokosglasur
1 Std. 15 Min
Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche
45 Min
Kefir-Zöpfe
7 Std. 30 Min
Watruschki
1 Std. 40 Min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 Std. 30 Min
Apfel-Schnecken
4 Std.
Apfel-Quark-Puffer
45 Min
Crêpes à l'orange
1 Std.