Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Äpfel geschält, geviertelt200 g
-
Milch250 g
-
Eier2
-
Zucker50 g
-
Öl und etwas mehr zum Braten50 g
-
Hefe (ca. 30 g), zerbröselt¾ Würfel
-
Mehl300 g
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2522 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rumänische Frischkäsewecken
2 godz.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 godz.
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 godz.
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 godz.
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 godz. 45 min
Apfel-Zimt-Krapfen
1 godz. 40 min
Würstchen im Schlafrock
2 godz.
Kreppel
1 godz.
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min