Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů másla, plus navíc na vymazání formy
- hrubá mouka, na vysypání formy
- 10 gramů pomerančové kůry, nejlépe z bio pomeranče
- 330 gramů mrkve, oloupané, na kousky
- 4 vejce
- 220 gramů cukru krupice
- 50 gramů čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 270 gramů hladké mouky
- 1 ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička mleté skořice
- ½ čajové lžičky mletého zázvoru
Poleva
- 150 gramů cukru krupice
- 30 gramů čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- kandované ovoce, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1334.2 kJ / 318.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makové řezy s citrónovou polevou
1 godz.
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2 Std.
Maková bábovka
1 godz.
Švédský mrkvový dort
1 godz.
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1h 30min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2h 5min
Batátové muffiny s vlašskými ořechy
1 godz.
Slaný závin s osmahnutými bramborami
1h 30min
Mrkvový dort (Moehrentorte)
2 Std.
Bábovka s vaječným likérem
1 Std. 20 Min
Mrkvové muffiny s vlašskými ořechy
45 Min
Perník s povidly
55 min