Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 40 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 110 g Mehl
Vanillecreme
- 3 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 400 g Milch
- 4 Eigelb
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 80 g Zucker
- 30 g Mehl
- 10 g Speisestärke
- 1 Prise Salz
- 100 g Sahne, kalt
- 250 g Mascarpone
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
Erdbeersauce und Fertigstellung
- 60 g Zucker
- 60 g Wasser
- 250 g Erdbeeren, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1475 kJ / 353 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 149 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2h 30 min
Gesalzene Karamellsauce mit Schokomousse
3 godz. 25 min
Schokoladentarte
3 Std.
Kalter Hund mit Schoko-Vanille-Keksen
8 godz. 30 min
Vanille-Karamell-Tarte
3 Std.
Maracuja-Crème-brûlée
4 Std.
Bananen-Curry-Sauce mit Hähnchenbrust
1 Std. 20 Min
Triple-Chocolate-Tarte
1 Std. 15 Min
Erdbeer-Schoko-Dessert
20 Min
Mango-Erdbeer-Tartelettes
4 Std. 30 Min
Erdbeer-Tarte mit Vanillepudding
4 Std.
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 Min