Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g bolacha Maria
- 120 g manteiga
- 10 g água
Recheio
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 250 g natas
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 110 g açúcar
- 250 g queijo-creme
Lemon curd
- 150 g açúcar
- 3 limões (casca, só a parte amarela e sumo)
- 100 g manteiga
- 4 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2931 kJ / 700.5 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 50.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 29 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 268.1 mg
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4h 5 min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Cheesecake
4 godz. 30 min
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 Std.
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1h 20min
Cheesecake de limão
6h 30min
Tarte de frutos silvestres
4h 10min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50 min.
Cheesecake de mirtilos
5h
Pavlova de framboesa
5h 30min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15 min.