Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1000 g de lomo de ternera cortado en tiras (4 cm x 1 cm)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 340 g de agua
- 100 g de vino tinto
- 10 g de mostaza de Dijon o cualquier otra sin azúcar
-
1
cubito de caldo de carne
lub 1 cucharada de concentrado de caldo de carne - 2 cucharaditas de pimentón sin azúcar
- 300 g de espárragos sin parte leñosa
- 200 g de champiñones
- 100 g de crema de leche a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2774 kJ / 663 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastel de papa
1h 10min
Strogonoff de pollo
40min
Pastel de pollo y batata extra dulce
1u.
Lomo a la mostaza
1u. 45min
Goulash
1u.
Arroz de coliflor
30min
Pasteles de pollo mediterráneo
45 min
Bondiola con salsa de vino tinto
1u.
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Budín de naranja
1u.
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min