Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de croquetas
- 70 g de arroz de grano redondo
- 40 g de mijo en grano
- 70 g de trigo sarraceno en grano
- 200 g de carne sobrante del asado
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de manteca
- 60 g de cebolla
- 800 g de leche entera
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
Rebozar y freír
- 200 g de pan rallado sin gluten
- 3 huevos batidos
- 300 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 262 kJ / 63 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Fajitas de pollo, rúcula y zucchini
20min
Croquetas de pollo
15u.
Puré de calabaza natural
1h
Postrecitos de chocolate
1h 20min
Flan
5h 30min
Coquitos
45min
Buñuelos de acelga
45min
Pan rallado para panes
45min
Puchero
1h
Huevos rellenos con atún
25min
Hamburguesas de carne
1h
Marquise de chocolate
2 Std. 40 Min