Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 315 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- 120 g fresh milk
- 1 tsp dried yeast powder
- 1 egg (55 g), room temperature
- 40 g unsalted butter, softened at room temperature
- 50 g caster sugar
- 250 g water
Filling
- 55 g butter, softened at room temperature
- 90 g brown sugar
- 10 g ground cinnamon
- plain flour, for dusting
-
115
g thickened cream
lub 115 g whipping cream
Frosting
- 45 g cream cheese, softened
- 20 g butter, softened at room temperature
- ¼ tsp vanilla extract
- 60 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 100 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2h
Tangzhong Milk Bread
2hod. 35min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2hod. 20min
Killer Toast
2h
Ondeh-Ondeh Cupcakes
1h 15min
Waffles
25min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 Std. 40 Min
Brownies Cookies
40min
Hokkaido Milk Loaf
4 godz. 20 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50 min
Soft Sweet Buns
1h 10min