Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 hojas de maíz para tamal, secas
- 800 g de masa de maíz (ver tip)
- 220 g de manteca de cerdo
- 300 g de azúcar
- 1 cucharada de polvo para hornear
- 5 gotas de colorante rosa
- 200 g de pasitas
- 1000 g de agua, para el vapor
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2071 kJ / 493 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Pozole Blanco
1 Std.
Gelatina de rompope
5h 20min
Rosca de reyes
3 Std.
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Pambazos CDMX
2 Std. 30 Min
Champurrado
25 Min
Atole de arroz de la esquina
35 Min
Tamales de Frijol
3 Std.
Masa básica para tamales
1 Std. 30 Min
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.