Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g Milch
- 30 g Butter, weich
- 2 TL Zucker
- ¼ Würfel Hefe (ca. 10 g), zerbröckelt
-
250
g Halbweissmehl, und etwas mehr zum Formen
lub 250 g Weissmehl - ¾ TL Salz
- 1 Ei
- 1 EL Vollrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1019 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Schoggistängeli-Cake
1h 10min
Apfelwähe
1h 15min
Heller Mississippi-Cake
1h 15min
Tessinerli
1 Std. 50 Min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 Std. 10 Min
1.- August-Weggen
1h 10min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
Grittibänze
2 Std. 10 Min
Mailänderli
3 Std.
Berner Zopf
1 Std. 45 Min