Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite en aerosol, la necesaria para engrasar
- cocoa en polvo, la necesaria para espolvorear
- 235 g de agua
Ingredientes secos
- 225 g de harina de trigo
- 70 g de cocoa en polvo
- 5 g de bicarbonato de sodio
- 3 g de polvo para hornear
- 2 g de sal fina
Batido de huevo
- 4 huevos
- 285 g de azúcar refinada
- 10 g de esencia de vainilla
- 190 g de mayonesa, natural
- 1000 g de agua, para lavar
Crema batida
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 100 g de queso crema, en cubos
- 600 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
- 180 g de azúcar refinada
- 15 g de esencia de vainilla
- 200 g de queso mascarpone, frío
- 400 g de fresas, sin tallo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1977 kJ / 471 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 331 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de manzana
50 Min
Pastel de almendras y vainilla
2h
Cupcakes de plátano
40min
Panqué de chocolate y frambuesa
1 Std. 20 Min
Panqué de vainilla
2 godz. 40 min
Pastel de chocolate
45min
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1 Std. 45 Min
Pastel capuchino
2h
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Panqué de nuez
50 Min
Panqué de plátano con chocolate
1h
El mejor pastel de chocolate
1h