Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite en aerosol, la necesaria para engrasar
- cocoa en polvo, la necesaria para espolvorear
- 235 g de agua
Ingredientes secos
- 225 g de harina de trigo
- 70 g de cocoa en polvo
- 5 g de bicarbonato de sodio
- 3 g de polvo para hornear
- 2 g de sal fina
Batido de huevo
- 4 huevos
- 285 g de azúcar refinada
- 10 g de esencia de vainilla
- 190 g de mayonesa, natural
- 1000 g de agua, para lavar
Crema batida
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 100 g de queso crema, en cubos
- 600 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
- 180 g de azúcar refinada
- 15 g de esencia de vainilla
- 200 g de queso mascarpone, frío
- 400 g de fresas, sin tallo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1977 kJ / 471 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 331 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de chocolate y frambuesa
1 godz. 20 min
El mejor pastel de chocolate
1h
Pastel de zanahoria
1 godz. 30 min
Garibaldis de chocolate
50 min
Cupcakes de plátano
40 min
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min
Betún de mantequilla básico
10min
Pastel de chocolate
45 min
Pastel de tres leches
3h
Pay de limón
3h 30min
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1 godz. 45 min
Pay de manzana casero
2 godz. 20 min