Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korpus
- 400 gramů hladké mouky
- 80 gramů cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 gramů másla, na kousky
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 20 gramů mléka
Tvarohová náplň a dokončení
- 80 gramů másla
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 gramů tvarohu
- 50 gramů cukru krupice
- Wartości odżywcze
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1497 kJ / 356 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Loupáky s mákem
1h 30 min
Povidlové buchty
2óra 10p
Ořechová bábovka
1h 10min
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1h
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2 godz. 5 min
Hraběnčiny řezy
50 min
Ořechový závin
2 Std. 50 Min
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Moravské koláče
3h
Mřížkový jablečný koláč
1h 25min
Mazanec
2 godz. 15 min
Vánočka
1h 30 min