Urządzenia i Akcesoria
Crema pastelera (Espesar)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
750 g
Składniki
-
500 g de leche
-
70 g de azúcar
-
60 g de harina de repostería
-
2 huevos
-
2 yemas de huevo
-
1 - 2 vainas de vainilla
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
27 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
291 kJ /
69 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
9.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salsa bechamel (Espesar)
15 min
Almíbar básico
10 min
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2 godz.
Crema pastelera
10 min
Lemon curd (Espesar)
20 min
Natillas espesas (Espesar)
15 min
Caramelo líquido oscuro
35 min
Salsa de caramelo
1 godz. 30 min
Minitartas San Marcos con trufa
3 godz.
Tarta San Marcos
4 godz.
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Brazo de gitano
3 godz.