Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g carne de vitela
- 50 g peito de frango
- 50 g lombo de pescada
- 800 g legumes variados (cenoura, nabo, batata, feijão-verde, curgete, etc.) cortados em pedaços
- 450 g água
- ½ c. chá de sal (opcjonalnie)
- 30 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 100 grama
- Kalorie
- 595.7 kJ / 142.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 69.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de legumes e carne
40 dk
Puré de peixe e legumes
35 dk
2 purés de legumes - introdução da batata-doce e da abóbora
30 Min
O 1º puré de pescada
30 Min
Ragu de carne
35 dk
2 purés de frango - introdução da nabiça
30 Min
Puré de pera e banana
5 Min
2 purés de legumes - introdução da curgete e do chuchu
30 Min
Puré de legumes com carne
40 dk
Puré de fruta
15 Min
2 purés de legumes - puré base e introdução da alface
30 Min
O 1º puré de carne
30 Min