Urządzenia i Akcesoria
Caldo-verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 doses
Składniki
-
batata cortada em pedaços300 g
-
cebola cortada em pedaços200 g
-
dentes de alho2
-
água1000 g
-
sal1 c. chá de
-
couve p/ caldo-verde250 g
-
chouriço cortado às rodelas100 g
-
azeite mais q.b. p/ servir30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
620.5 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
810.8 kJ /
193.8 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sopa da pedra
1 godz. 30 min
Feijoada
1 godz. 10 min
Cozido à portuguesa
1 godz. 35 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa rica
1 godz. 10 min
Pipis
1 godz.
Sopa do campo
40 min
Sopa de entulho
1 godz. 30 min
Juliana de legumes
40 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Canja
55 min
Sopa de grão com espinafres
40 min