Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g batata cortada em pedaços
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 250 g couve p/ caldo-verde
- 100 g chouriço cortado às rodelas
- 30 g azeite, mais q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 810.8 kJ / 193.8 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 620.5 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Sopa rica
1h 10min
Sopa da pedra
1h 30min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35min
Juliana de legumes
40min
Sopa de nabiças
35min
Sopa de grão com espinafres
40min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min
Sopa do campo
40min