Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 gramů sýru, parmazánu, na kousky (3 cm)
- 1 šalotka (cca 30 gramů)
- 40 gramů másla
- 10 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. Carnaroli, Arborio), 14 - 15 minut doba varu
- 60 gramů bílého vína, suchého
- 820 gramů vody
-
1
kostka bujónu (pro 0,5 l vody), nebo zeleninového bujónu
lub 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, masové nebo zeleninové - ½ - 1 čajová lžička soli, dle chuti
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Špenátové rizoto
30min
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Milánské rizoto
30min
Farfalle ai quattro formaggi
25 Min
Rizoto s dýní a taleggiem
45min
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40min
Čedarový dip s jalapeño papričkami
15min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Rizoto se salsicciou a hráškem
40min
Rizoto s krémovou rukolou
40min
Rizoto s uzeným sýrem
35 Min