Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa quebrada
- 75 g manteiga fria cortada em cubos, mais q.b. p/ untar
- 150 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- 30 g água
Recheio
-
50
g queijo gruyère cortado em pedaços
lub 50 g queijo da Ilha cortado em pedaços - 200 g bacon em cubos
- 4 ovos
- 50 g leite
- 100 g natas
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de presunto e Camembert
1 godz.
Massa quebrada
5min
Rolo de carne
1 godz.
Empada de galinha
2 Std.
Miniquiches de alho-francês
1 Std. 40 Min
Minicalzones de espinafres e ricota
1 Std. 20 Min
Tarte de três queijos e tomate
20 min
Soufflé de queijo
50 min
Maçapão
5min
Quiche de presunto e tomate
55 min
Tarte de alho-francês e fiambre
50 min
Molho bechamel
15min