Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 60 g açúcar
- 550 g farinha tipo 65
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513 kJ / 361.6 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 466.1 mg