Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de queso parmesano, en trozos (3 cm)
- 1 echalot (aprox. 30 g)
- 20 g de mantequilla sin sal
- 10 g de aceite de oliva extra virgen
- 320 g de arroz para risotto (p.ej. Carnaroli, Arborio)
- 60 g de vino blanco seco
- 820 g de agua
-
1
cubo de caldo, de carne o de verduras
lub 1 cucharada colmada de concentrado de caldo de pollo, de carne o de verduras - 1 cucharadita de sal
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas con chispas de chocolate
50 dk
Puré de camote
40 dk
Fideo seco con arroz
35 dk
Mousse de chocolate
3h 20min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 menit
Salsa de 4 quesos
20 dk
Crema de jitomate
30 Min
Filete a la pimienta
20 dk
Risotto de alcachofa
25 min
Fideo seco en salsa de chiles
35 dk
Risotto con poro y limón
25 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1 godz. 30 min