Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů jarní cibulky
- 250 gramů sardinek v rajčatové omáčce, (2 konzervy á 125 g)
- 80 gramů másla, změklého
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 polévková lžíce hořčice, plnotučné
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 738 kJ / 176 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lahůdková rybí pomazánka
5 min
Tuňáková pomazánka s kukuřicí
10min
Vaječná tlačenka
2 Std. 15 Min
Budapešťská pomazánka
10min
Vaječná pomazánka se šunkou
25 Min
Pomazánka z uzené makrely
15min
Tvarohová pomazánka s koprem
5 min
Vaječná pomazánka s tvarohem
10min
Pomazánka z makrely
20min
Vaječná pomazánka s cibulí
5 min
Škvarková pomazánka
5 min
Česnekovo sýrová pomazánka
5 min