Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 gramů mrkve, na čtvrtky
- 500 gramů bílého zelí, na kousky (3 cm)
- 450 gramů vody
- 1 kostka drůbežího bujónu, (pro 0,5l vody)
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru
- 70 gramů másla
- 20 gramů hladké mouky
- ½ citrónu, pouze šťáva
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 Min
Dušená mrkev
20min
Houbovo-smetanová omáčka
30 Min
Dušený špenát
25 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30 Min
Sekaná s bramborami
1 Std.
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
1 Std.
Koprová omáčka
20min
Zelňačka
25 Min
Bramboráky
45 Min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2 godz. 5 min